Jag tänker ha en lite vidare sätt att se på detta med julgodis, dvs det kommer att smyga sig in en del bakrecept i kalendern också. ...men kakor är ju också gott så det kan väl få räknas.
.
Apelsin och saffransbiscotti
.
100 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
.
Rör smör och socker pösigt och blanda sedan ner ett ägg i taget.
.
1 kuvert saffran
2 msk rivet apelsinskal
1 msk grädde
.
Blanda ner saffran (stött tillsammans med lite strösocker), apelsinskal och grädde i äggsmeten.
.
7-8 del vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
.
Blanda ihop de torra ingredienserna innan du rör ner blandningen i äggsmeten.
.
Värm ugnen till 175 grader. Rulla degen till 3 längder och grädda i ugnen i ca 15 minuter.
Ta ut plåtarna och skär längderna i sneda bitar, ca 2 cm. Ställ in plåtarna på efter värmen tills skorporna är torra och knapriga.
1 kommentar:
Passar väldigt bra till glöggen! Om man gör dem små, så är det nästan som godis.
Kicki
Skicka en kommentar