onsdag, december 02, 2009

♦ 2 ♦

Idag blir det ett julgodis som hör till de lättare och friare.
.
Chokladkaka med frukt och/eller nötter
.
Torkad frukt ex. russin, aprikoser, blåbär, tranbär (eller vad ni nu gillar)
Nötter (igen ta vad ni har eller vad ni gillar)
Choklad
Ev Kokosfett
.
Nötter rostar man i ugnen för att få bort skalen. Lägg nötterna på en plåt och sätt in i en varm ugn. Låt stå några minuter och ta sedan ut plåten. När nötterna svalnat något går det att gnida bort skalen.
.
Lägg den torkade frukten och nötterna på aluminiumfolie. Vik gärna upp kanterna på folien så att det blir kanter runt frukt och nötblandningen.
.
Bryt sönder chokladen och smält den. Häll chokladen över frukt och nötblandningen och ställ kallt tills den stelnat. Vips har man en hemmagjord chokladkaka!
Här kan man blanda i lite kokosfett för att få den färdiga kakan lite mjukare/lättare att skära bitar av.
Det här är också ett recept där man kan ändra och göra om efter egen smak, både när det gäller innehåll och val av choklad.

Inga kommentarer: