söndag, december 13, 2009

♦ 13 ♦

Idag kommer det ett recept jag inte provat på. I mitt julgodis brukar det vara en hel del choklad, med olika smaksättningar eller i kombination med andra saker men "chokladigt". Det kanske skulle vara en idé att bryta av chokladdominationen med nåt lite fruktigt och syrligt, som...
.
Tranbärsmarmelad
.
0,5 vaniljstång
5 dl tranbärsjuice
1 lime
4 stjärnanis
1 påse Melanin (40 g)
2 dl socker
.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp juicen och saften ifrån limen med vaniljstången, fröna och stärnanisen. Sjud någon minut.
Rör ihop Melaninet med sockret. Rör ner i juicen och fortsätt att sjuda tills allt socker har löst sig. Häll upp i en 20x25 cm form. Låt svalna och ställ sedan kallt till marmeladen stelnat helt.
Skär upp i bitar. Pudra dem med flor- eller strösocker om du vill.

Inga kommentarer: