onsdag, december 23, 2009

♦ 23 ♦

Mozartkulor
.
125 g nougat
250 g marsipan
1 msk konjak, rom eller pressad apelsin
ca 150 g mörk choklad
kakao
.
Skär nougaten i 30 lika stora bitar och rulla dem till kulor. Ställ dem kallt.
Riv marsipanen och blanda den med konjaken. Dela i 30 lika stora delar och platta till dem något. Lägg en nougatkula i varje och forma marsipanen runt nougaten så att den täcks. Använd florsocker om det bli kladdigt (det är bra att pudra händerna med florsocker när man ska forma marsipanen runt).
Smält choklad. Doppa kulorna i chokladen (använd en gaffel att rulla runt kulan med). Lägg dem på ett bakplåtspapper och pudra kakao över. Ställ dem kallt för att stelna och förvara svalt.
.
Det här har jag kvar att göra. Det är lite pyssel attt få ihop Mozartkulorna men det är det värt.

Inga kommentarer: