söndag, december 09, 2012

9 december

Idag har Kicki och jag fixat i köket och bland annat bakat kardemummaskorpor. De här är så goda att det är inte klokt.... Så gillar du kardemumma- provbaka!

Kardemummaskorpor
50-60 stycken

4 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
2 tsk mald kardemumma
2 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
100 g smör, rumsvarmt
0.75 dl vispgrädde

lika delar strösocker och nymalen kardemumma att rulla kakorna

1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare med knivar.
3. Skär smöret i tärningar, häll mer det i matberedaren och mixa ihop till en smulig blandning.
4. Tillsätt grädden och kör tills det börjar bli en deg.
5. Ta ut degen och knåda snabbt ihop den.
6. Forma degen till kulor (ca 2 cm i diameter) och rulla dem i socker- och kardemummablandningen.
7. Lägg kulorna glest på plåtar klädda med bakplåtspapper.
8. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

Receptet kommer från boken Till sommaren av Lisa Lemke

Inga kommentarer: