tisdag, december 04, 2012

4 december


Julmarshmallows


cirka 100 stycken
Ingredienser
2 1/4 dl Strösocker
2 msk (40 g) Dansukker Glykossirap
1/2 dl vatten
7 gelatinblad
3 (100 g) äggvitor
2 msk Dansukker Florsocker
Röd och grön hushållsfärg
2 dl Dansukker Florsocker
2 dl potatismjöl 
Lägg sockerglykossirap och vatten i en tjockbottnad kastrull och koka tills massan håller 100°. Då läggs gelatinbladen i blöt i rikligt med vatten i 5 minuter. Häll av vattnet och smält gelatinbladen. Börja även vispa äggvitor, florsocker och färg i en skål med elvisp tills det är ett fast skum. När massan i kastrullen är 127° hälls den under fortsatt vispning ner i äggvitesmeten. Tillsätt det smälta gelatinet och fortsätt vispa tills smeten är fast och glansig och har börjat svalna av. Blanda florsocker och potatismjöl och lägg i en långpanna. Fyll smeten i en spritspåse och spritsa ut stänger i långpannan. Låt stelna i rumstemperatur. Klipp strängarna i bitar i önskad storlek. Rulla bitarna i florsockerblandningen. Förvara i en burk i rumstemperatur.
Det här är jag väldigt sugen på att testa, men jag har inte gjort det än. 
...och jag är inte helt säker på den gröna färgen.

Inga kommentarer: