måndag, juni 13, 2011

Promise me

Jag håller just nu på att läsa den här boken, Promise me av Harlan Coben, och så här långt är den riktigt spännande och bra.

Huvudperson i boken är Myron. När han råkar höra 2 tjejer (tonårsdöttrar till vänner) prata om att de åkt bil med kompisar som var fulla eller påverkade så agerar han. Han får tjejerna att lova att de ska ringa honom för att få skjuts hem istället för att åka med någon som är påverkad. Han själv lovar att inte ställa frågor eller berätta något för tjejernas föräldrar.
Några dagar senare ringer en av tjejerna, Aimee, mitt i natten och vill bli hämtad. Myron har ju lovat, så han ger sig iväg. Det är bara det att Aimee vill inte bli skjutsad hem utan till en kompis där hon ska sova över. Myron blir lite misstänksam, men han har ju lovat- inga frågor och inget "skvallrande" till föräldrarna....
När det dagen efter visar sig att Aimee har försvunnit ställer Myron självklart upp och hjälper till med sökandet. Att en tjej till har försvunnit under liknande förhållanden gör det inte mindre mystiskt.

Ja, det är ungefär så långt jag har kommit men jag ser fram emot resten. Det är väldigt spännande läsning!

Inga kommentarer: