Det blev en Key Lime Pie med jordgubbar som var jättegod och dessutom lättlagad!
Så här kommer receptet:
Key Lime Pie med jordgubbar
Botten (till en pajform med diameter 24 cm)
14 digestivekex
1 tsk vaniljsocker
1 msk råsocker
75 g smält smör
1 msk kakao (vilket jag uteslöt)
Fyllning
4 äggulor
1 burk kondenserad mjölk (ca 400 g)
1 lime, saften
1 dl jordgubbspuré (mixade jordgubbar)
- Värm ugnen till 200 grader.
- Lägg kexen i mixern och mixa samman alla ingredienserna till botten.
- Bred ut smulorna i pajformen. Det ska vara kanter och botten ;)
- Sätt in formen i ugnen i ca 5 minuter. Stäng sedan av ugnen, ta ut formen och låt den svalna något.
- Rör ihop äggulor, kondenserad mjölk, limesaft och jordgubbspuré.
- Häll upp smeten i formen och ställ in i ugnen på eftervärmen i ca 5-6 minuter.
- Låt pajen svalna och ställ den sedan i kylen ett par timmar, gärna över natten, för att stelna.
Testa det här!! Jag kan verkligen rekommendera receptet- det var både gott och enkelt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar