söndag, december 16, 2007

Wienernougat

Kicki, Här kommer nu receptet du frågat efter.

  • 250 g nougat
  • 125 g mörk choklad
  • 100 g flagad mandel

Sätt ugnen på 175 grader. Rosta mandelflagorna gyllenbruna.

Smält nougat och choklad. Rör till en jämn smet och blanda ner mandelflagorna.

Häll smeten i en form med bakplåtspapper och låt den kallna. Förvara svalt.

Hur enkelt som helst och jag har ännu inte träffat på någon som inte gillat resultatet. Receptet tackar vi "Mat-Tina" för. Det kommer ur hennes bok "Tinas mat".

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack, nu ska jag försöka om jag kan göra lika god Wienernougat som den du gör.
Tack, tack!
Kicki

Anonym sa...

-och jag har skrivit in i röda julreceptboken.

Bara så du vet....

Kicki